Γιορτές

Η γιορτή για την επέτειο του ΟΧΙ, την 28 Οκτωβρίου 1940, θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 στο σχολείο μας. Παρακαλείστε όλοι οι γονείς να είστε εκεί μαζί με τα παιδιά σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

  1. Εισαγωγή
  2. Ποιήματα
  3. Τραγούδια : Δεν χορταίνω να βλέπω τον ήλιο
    3.1 Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του
    3.2 Κορόιδο Μουσολίνι
  4. Κουίζ 28ης Οκτωβρίου
  5. Εθνικός ύμνος

Ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά 2019-2020 θα γίνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.30 στο σχολείο μας. Παρακαλείστε όλοι οι γονείς να είστε εκεί μαζί με τα παιδιά σας.

Η λήξη της σχολικής χρονιάς θα γίνει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00 μ.μ., με το παραδοσιακό BBQ. Η γιορτή θα γίνει στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όπως και πέρυσι. Στην Γιορτή Λήξης θα προηγηθεί η απονομή των ενδεικτικών και διπλωμάτων στα παιδιά όλων των τάξεων και στην συνέχεια ελεύθερο πρόγραμμα με παιχνίδια για τα παιδιά και συζήτηση με τους γονείς ώστε να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας.

Το BBQ οργανώνεται από το σχολείο ως προς το φαγητό και τα αναψυκτικά. Όσοι από σας επιθυμούν να συνεισφέρουν με φαγητά (π.χ. πίτες, σαλάτες, μεζεδάκια, vegetarian κλπ.), γλυκά, είτε ποτά, είστε ευπρόσδεκτοι να το κάνετε. Με τη βοήθεια όλων θα είναι μια όμορφη δραστηριότητα όπως κάθε χρονιά!

Εάν υπάρχουν γονείς που ασχολούνται επαγγελματικά με την σίτιση (HORECA) και θέλουν να δώσουν προσφορά για την προμήθεια των κρεατικών για σουβλάκια η΄/και άν έχετε ψησταριά (τύπου slager, μακρόστενη) που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ενημερώστε μας μέχρι τις 14 Ιουνίου μέσω email.

25η Μαρτίου

Το περασμένο Σάββατο 23 Μαρτίου, πραγματοποιήσαμε την γιορτή μας για την 25η Μαρτίου με πολλή συμμετοχή και ωραία συνεργασία. Η οργάνωση άψογη, η ροή γρήγορη και τα εδέσματα (νηστίσιμα και μή) εξαίσια! Ευχαριστούμε Την διευθύντριά μας Θεοπίστη, την παρουσιάστρια Αλεξάνδρα, όλα τα παιδιά που αφιέρωσαν τον χρόνο τους να μάθουν το ποίημά τους, τους γονείς για την παρουσία τους και τα νόστιμα φαγητά και γλυκά τους, και το (νέο) ΔΣ για την προετοιμασία!

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες, και του χρόνου με υγεία!

 

Αγιασμός και Βασιλόπιτα

Το περασμένο Σάββατο γιορτάσαμε στο σχολείο μας την αρχή της νέας χρονιάς με τον Αγιασμό που έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος της ενορίας μας π. Ιωάννης Ψωμάς (και πατέρας τριών μαθητών μας!) και το κόψιμο της Βασιλόπιτας (δύο τον αριθμό!) από το (νέο) ΔΣ του Συλλόγου μας.
Ο σεβαστός πατέρας μας μίλησε για την σημασία της Εκκλησίας στην ζωή μας και δη στην ορθή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας και μας υποσχέθηκε να δώσει βήμα στον Σύλλογό μας μέσα στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου ώστε να προσεγγίσουμε νέους γονείς και να επικοινωνήσουμε με τους Έλληνες της ενορίας μας.

Την πρώτη πίτα (η λευκή με σοκολατένια γράμματα, της Αριστέας) την έκοψε ο πρόεδρός μας Ηλίας, ο οποίος είχε κόψει και την πίτα της Τετάρτης 16/1, και την πίτα της Χριστίνας ο γραμματέας του Συλλόγου. Το φλουρί βρήκαν στην πρώτη πίτα η Εβελία και στη δεύτερη ο Στέφανος, οι οποίοι πήραν και τα ανάλογα βραβεία εκ μέρους του ΔΣ (επιτραπέζια παιχνίδια). Την Τετάρτη έπεσε το φλουρι στον Gino και στον Βασίλη.

 


Οι Εκδηλώσεις – Γιορτές σχολικού έτους 2018-2019 είναι οι εξής:

Γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με απονομή των Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας και μπουφές.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018, ώρα 12.00, πριν και μετά τη γιορτή τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά

Γιορτή Χριστουγέννων 2018 – Κάλαντα

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, κάθε τμήμα στην τάξη, τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά

Κοπή βασιλόπιτας 2019 – Αγιασμός χρονιάς.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 , κάθε τμήμα στην τάξη, τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά

Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, ώρα 12:00, πριν και μετά τη γιορτή τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Εκδήλωση λήξης σχολικού έτους με απονομή των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης και μπάρμπεκιου.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, ώρα 13:00, μαθήματα δεν θα πραγματοποιηθούν.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τελετή λήξης, απονομή ενδεικτικών, μπάρμπεκιου* και άφθονο παιχνίδι στον άπλετο χώρο του σχολείου μας. Επίσης ευκαιρία για γονείς και εκπαιδευτικούς να γνωριστούν (καλύτερα) μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες που αφορούν στο σχολείο μας.

Η γιορτή μας θα αρχίσει στις 12:00. Στις 13:00 θα γίνει η απονομή ενδεικτικών.

(*) Όλα τα κρέατα (σουβλάκια, μπιφτέκια κλπ), ψωμάκια, σαλάτες και αναψυκτικά συν καφές και τσάι, είναι προσφορά του Συλλόγου μας. Όσοι και όσες θέλετε να προσφέρετε γευστικά είστε φυσικά ευπρόσδεκτοι να το κάνετε με αλμυρά ή γλυκά εδέσματα αλλά και ποτά.